Укус који враћа у детињство

Укус који враћа у детињство

Готово да не постоји место у Србији које није познато по неком аутентичном специјалитету или рецепту. У Лесковцу ће вас послужити најбољим роштиљем, у Ужицу комплет лепињом, на Златибору кајмаком и пршутом, а у Војводини посластицом која је незаобилазни гост сваке традиционалне трпезе – најукуснијом домаћом штрудлом.

Српска кухиња одувек је представљала неисцрпан извор инспирације за оне који воле да кувају, али и за оне који уживају у њеним чаробним укусима. Једна од ванвременских послатица, која и данас инспирише многобројне домаћице да се посвете њеном што бољем укусу и декорацији, је штрудла са маком.

Без овог колача тешко је замислити било које славље у Србији, а посебно у Војводини одакле и потиче. Његов мирис и укус поседује моћ да окупи чланове породице за столом и да се о њему након јела говори још дуго, дуго. Зато посебно задовољство представља сваки залогај који враћа сећања на детињство и породичне тренутке који су се обележавали уз топлу домаћу штрудлу.

Због јединстевног и препознатљивог укуса, ова посластица једна је од омиљених слаткиша у Србији, и уједно је одличан показатељ тога да су наше домаћице заиста поставиле високу лествицу када је кулинарско умеће у питању. Иако делује једноставно, штрудлу са маком ипак није тако лако направити. Зато је најбоље да се посаветујете са искусним српским домаћицама којима ниједан рецепт није стран, а посебно они који се деценијама преносе са генерације на генерацију.

Акценат је на доброј храни!

занимљивости из наше кухиње