Ukus koji vraća u detinjstvo

Ukus koji vraća u detinjstvo

Gotovo da ne postoji mesto u Srbiji koje nije poznato po nekom autentičnom specijalitetu ili receptu. U Leskovcu će vas poslužiti najboljim roštiljem, u Užicu komplet lepinjom, na Zlatiboru kajmakom i pršutom, a u Vojvodini poslasticom koja je nezaobilazni gost svake tradicionalne trpeze – najukusnijom domaćom štrudlom.

Srpska kuhinja oduvek je predstavljala neiscrpan izvor inspiracije za one koji vole da kuvaju, ali i za one koji uživaju u njenim čarobnim ukusima. Jedna od vanvremenskih poslatica, koja i danas inspiriše mnogobrojne domaćice da se posvete njenom što boljem ukusu i dekoraciji, je štrudla sa makom. 

Bez ovog kolača teško je zamisliti bilo koje slavlje u Srbiji, a posebno u Vojvodini odakle i potiče. Njegov miris i ukus poseduje moć da okupi članove porodice za stolom i da se o njemu nakon jela govori još dugo, dugo. Zato posebno zadovoljstvo predstavlja svaki zalogaj koji vraća sećanja na detinjstvo i porodične trenutke koji su se obeležavali uz toplu domaću štrudlu. 

Zbog jedinstevnog i prepoznatljivog ukusa, ova poslastica jedna je od omiljenih slatkiša u Srbiji, i ujedno je odličan pokazatelj toga da su naše domaćice zaista postavile visoku lestvicu kada je kulinarsko umeće u pitanju. Iako deluje jednostavno, štrudlu sa makom ipak nije tako lako napraviti. Zato je najbolje da se posavetujete sa iskusnim srpskim domaćicama kojima nijedan recept nije stran, a posebno oni koji se decenijama prenose sa generacije na generaciju.

Akcenat je na dobroj hrani!

zanimljivosti iz naše kuhinje

Kontaktirajte nas

Molim Vas da popunite sva polja ukoliko želite da izvršite rezervaciju